Кламер БГ - Новини: Велоалея се срути върху автомобили във Варна

Велоалея се срути върху автомобили във Варна

България

|
Нед, 20 Юни 2021г. 15:12ч.
Велоалея се срути върху автомобили във Варна

Автомобили пострадаха при срутването, сн. БГНЕС

Велоалея във Варна се е срутила в нощта срещу неделя върху паркираните наблизо автомобили, предаде бТВ. Инцидентът се е разиграл на бул. "Янош Хуняди".

Около 4 ч. тази сутрин се чул тътен, разказват потърпевши пред телевизията, а подпорната стена на велотрасето, което минава успоредно на булеварда и е изградено преди няколко години, се е срутила. Паднало е и едно дърво. Пострадали са общо пет коли, паркирани наблизо.

По думите на собственик на един от пострадалите автомобили е имало проблем още при изграждането на велоалеята и се е появила пукнатина на стената заради тежкия валяк, който е използван, за да се трамбова трасето.

"Предприемат се необходимите действия по възстановяването на стара подпорна стена на бул. “Янош Хуняди”- край паркинга срещу блок 6", обявиха по-късно от общината.

"На място веднага се изпратени екипи от дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустройване”, оглед е направен и от Христо Христов, кмет на район "Младост". Подпорната стена е била налична преди изпълнението на ремонта на ул. “Янош Хуняди” и велоалеята в района. След възстановяването на участъка ще бъде възстановена и велоалеята", посочва се в съобщението.

Районът на срутването е обезопасен, очаква се след разчистването на отломките да станат ясни причините за инцидента.

mediapool.bg