Кламер БГ - Новини: Валери Сименов спира инкогнито музиката в Слънчев бряг

Валери Сименов спира инкогнито музиката в Слънчев бряг

България

|
Съб, 09 Юни 2018г. 18:04ч.
Валери Сименов спира инкогнито музиката в Слънчев бряг

Дискотеките на Южния плаж в Слънчев бряг откриха летния сезон с грандиозни партита в нощта срещу събота, които бяха съпроводени и със среднощни проверки. При проверка за шума в три от големите дискотеки са били установени нарушения и музиката в едната е била спряна, съобщи в събота в Поморие вицепремиерът Валери Симеонов.

По време на снощните проверки, на които имаше и телевизионни камери, Симеонов не беше забелязан, но самият той обяви, че е присъствал.

На нарушителите са издадени предписания.

Шумни партита в дискотеките на Южния плаж в "Слънчев бряг" откриха снощи новия туристически сезон. След 2 часа през нощта са започнали проверките на контролните органи, в които се е включил и вицепремиерът Валери Симеонов.

"Не са добри резултатите", обяви в събота той. Четири са проверените дискотеки. При три от тях са констатирани нарушения. Новото този сезон е, че при нощните клубове са сложили заграждения, за да изолират шума. По думите му, тези преградни съоръжения са незаконни и трябва да бъдат премахнати.

Това са разглобяеми конструкции и собствениците на обектите сами трябва да ги разглобят, уточни той.

Другата седмица предстои повторна проверка на Дирекцията за национален строителен контрол на Южния плаж в "Слънчев бряг", заяви още Симеонов.

В понеделник той ще внесе сигнал в община Несебър за поставените незаконно ограждения на дискотеките.

По повод разногласията, които има с министъра на туризма Николина Ангелкова, той каза, че това не е добре за имиджа на изпълнителната власт.

mediapool.bg