Кламер БГ - Новини: В София МВР ще приема заявления за лични документи и в събота

В София МВР ще приема заявления за лични документи и в събота

България

|
Пон, 03 Авг 2020г. 18:29ч.
В София МВР ще приема заявления за лични документи и в събота

По две районни управления в София ще приемат заявления за лични документи и в събота, съобщиха от МВР. Причината е увеличеният брой граждани, които искат да подменят документите си.

Преди обявяването на епидемията в МВР са постъпвали по близо 13 хил. заявления дневно. В средата на март обаче броят им рязко спада до 1350 на ден. От седмица е започнало увеличение, съобщават от ведомството.

Затова е взето решение звената в София да работят и в събота. Така на 8 август заявления ще се приемат във Второ и Седмо РПУ, Трето и Пето ще работят на 15 август, следващата събота е ред на Шесто и Осмо, а на 29 август – Първо и Девето.

"Гражданите могат да изберат да подадат заявления за нови документи за самоличност по местоживеене, по месторабота и т.н. новите документи ще се получават от същото място, от което са подали заявлението си. Във всички звена в страната, по предварителни указания и при необходимост също ще се въвежда допълнителна организация, включително и удължаване на работното време с граждани", пишат от МВР.

Оттам припомнят, че всички документи, чийто срокът на валидност, изтича на 31 октомври, ще важат и в следващите 6 месеца. Това решение бе взето като мярка срещу разпространението на коронавирус.

mediapool.bg