Кламер БГ - Новини: Българските волейболисти победиха Полша и са на финал в Баку

Българските волейболисти победиха Полша и са на финал в Баку

Спорт

|
Пет, 26 Юни 2015г. 18:24ч.
Българските волейболисти победиха Полша и са на финал в Баку

Българският национален отбор по волейбол се класира за финала на Европейските игри в Баку, след като победи Полша с 3:2 гейма (25:14, 19:25, 25:22, 22:25, 15:13). Финалът ще се играе е в неделя. Съперникът на българите ще бъде решен в мача между Русия и Германия.

В груповата фаза на турнира България успя да победи трудно Русия, но загуби от Германия. Мачът срещу Полша бе един от най-оспорваните в турнира до момента. Българите започнаха много силно и взеха с лекота първия гейм, но поляците взеха инициативата и изравниха.

В третия гейм се стигна до равенство 20:20, но след силни сервизи на Жани Желязков и Валентин Братоев българите успяха да затворят гейма, за да поведат отново с 2:1.

В четвъртия гейм поляците започнаха по-силно, но българите успяха да стопят разликата до 22:23. Силите обаче не стигнаха за обрат и Полша изравни резултата, вкарвайки мача в тайбрек.

В решаващата част България взе предимство с 3:2 и 5:4. Преднината бе задържана до края заради силната игра на капитана Тодор Алексиев и България спечели с 15:13.

Повечето отбори не участват с най-добрите си волейболисти на игрите в Баку. Те използват турнира, за да дадат шанс на по-младите си играчи. Подобно е положението и при българите. Тимът там се води от треньора Николай Желязков и разчита на някои по неопитни играчи, но има и състезатели от първия отбор като Николай Николов, братята Братоеви и Тодор Алексиев. Само Тодор Алексиев обаче е неизменен титуляр.

Националният отбор на България, който се води от Пламен Константинов, участва по същото време в Световната лига.

mediapool.bg