Кламер БГ - Новини: Български прокурори разследват на място смъртта на военния в Сараево

Български прокурори разследват на място смъртта на военния в Сараево

България

|
Пон, 01 Ноем 2021г. 14:08ч.
Български прокурори разследват на място смъртта на военния в Сараево

Георги Панайотов, сн. БГНЕС

Трима представители на прокуратурата са посетили Босна и Херцеговина, където миналата седмица бе открит мъртъв български военнослужещ с огнестрелна рана.

Той е служил в база "Бутмир" в град Сараево, като част от българския военен контингент, участващ в операцията на Европейския съюз "Алтеа".

Тялото на военнослужещия вече е в България, то беше незабавно транспортирано. Води се разследване. Ние съдействахме на трима представители на прокуратурата да отидат в Босна и Херцеговина, където на място да се запознаят със ситуацията и с фактите, съобщи военният министър Георги Панайотов в понеделник.

Те отидоха там. Всички се върнаха от екипите, даже два самолета изпратихме дотам, добави той

"Това е една трагедия, безкрайно много съжалявам за нея, но се води разследване и не мога да кажа нищо повече от това".

На въпрос за спасителната операция с военен вертолет в Пирин в помощ на пострадала жена, министър Панайотов каза, че туристка в планината се е подхлъзнала и паднала в улея на един от върховете.

Бяхме потърсени за съдействие, веднага изпратихме хеликоптер, той взе пострадалата, транспортирана впоследствие до болница. За съжаление научавам, че е починала, но ние направихме всичко възможно. Това, което трябваше да направим, ние го направихме, каза министърът.

mediapool.bg