Кламер БГ - Новини: Шефът на НСО не подозира гардовете на Борисов за снимките от спалнята

Шефът на НСО не подозира гардовете на Борисов за снимките от спалнята

България

|
Вт, 30 Юни 2020г. 13:45ч.
Шефът на НСО не подозира гардовете на Борисов за снимките от спалнята

"НСО на дистанция от всички власти. Общото ръководство е на президента, контролът е на Народното събрание, бюджетът се определя от изпълнителната власт. Тезата, че НСО е беззаконна, показва откровено невежество", коментира пред БНР ген. Красимир Станчев, директор на НСО.

Ген. Станчев каза пред БНР, че е сигурен в хората, които стоят до първите мъже на държавата.

"Почти 11 години тези хора работят с премиера, няма напуснали и за толкова време е изградено доверие... Не съм убеден, че записите са направени в ситуация, в която охраната е била близо до него. За мен тези записи са с неизвестен източник", каза той във връзка с разпространените снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов.

След случая в НСО тече вътрешна проверка. На този фон управляващите са на път да създадат ново охранително звено под шапката на МВР, което ще дублира функциите на НСО.

Според ген. Станчев е необходимо правилникът за прилагане на Закона за НСО да се промени.

"В 50% от своя състав е правилник за прилагане, в останалите 50% е устройствен правилник. Това е било хитър ход на предишните началници... Имам идеи какви нови структурни звена, някои мога да закрия, но нямам това право", каза той.

По повод случая с арестувания подполковник от НСО, обвинен от прокуратурата в убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, ген. Красимир Станчев заяви, че не може да носи отговорност за личния живот на служителите си, но че това е една от причините да поиска използването на полиграф в службата.

Директорът на НСО смята, че службата не трябва да охранява неактивни политици.

mediapool.bg