Кламер БГ - Новини: Цветанов: С Борисов не сме приятели, той е заобиколен от подмазвачи

Цветанов: С Борисов не сме приятели, той е заобиколен от подмазвачи

България

|
Съб, 21 Септ 2019г. 10:40ч.
Цветанов: С Борисов не сме приятели, той е заобиколен от подмазвачи

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов вече не е приятел с премиера Бойко Борисов и те се чуват само служебно. "Мога да кажа, че понякога се чуваме чисто делово, но ще е лицемерно, ако кажа, че е приятелски", каза Цветанов пред бТВ.

Борисов му обадил още преди два месеца и го попитал в прав текст дали смята да прави политическа партия. Бившият шеф на парламентарната група на ГЕРБ отрекъл. “Тези, които му говорят, му обясняват това, че ще правя партия. Познавам манталитета на хората около Борисов. Те са такива, които му казват това, което иска да чуе, но не и реалното състояние на нещата в страната”, каза Цветанов пред бТВ.

Водещата го попита дали иска да каже подмазвачи, а той отговори: “Вие го казахте”.

Без реваншистки чувства към ГЕРБ

Цветанов отрече да има реваншистки чувства към ГЕРБ. В същото време подчерта, че е обект на атаки, без да конкретизира откъде идват те. "Чух че купувам ЧЕЗ, чух че купувам медии, чух че стоя зад скандалите в БНР, чух че Евроатлантическия-център стои зад атаката на НАП, моля ви се", каза той.

Бившият втори в ГЕРБ призова генералния директор на БНР Светослав Костов да каже от кого са дошли четирите обаждания с опит за натиск за свалянето на журналистката Силвия Великова от ефир.

За местните избори

За предстоящите местни избори бившият зам.-председател на ГЕРБ смята, че партията ще загуби там, където не се е съобразила със структурите, а е спуснала административни решения. Загубили са и 15 потенциални кандидати, с които той е преговарял година и половина.

Според него за първи път от много години ще има балотаж в София и на Йорданка Фандъкова ще бъде трудно да запази поста си. "Искам да кажа на Данчето Фандъкова да бъде силна, защото тази битка ще бъде с преминаване на всякакви граници", каза Цветанов.

mediapool.bg