Кламер БГ - Новини: Фирма, свързана със зам.-социален министър, не плащала осигуровки

Фирма, свързана със зам.-социален министър, не плащала осигуровки

България

|
Нед, 11 Ноем 2018г. 12:35ч.
Фирма, свързана със зам.-социален министър, не плащала осигуровки

Охранителна фирма, собственост на съпруга на зам.-социалния министър Султанка Петрова (ВМРО) – Петю Петров, не е внасяла дължимите данъци и осигуровки. Дружеството е натрупало задължения от над 891 хил. Лева за периода от септември 2014 г. до януари 2018 г. Поради тази причина МВР е започнало процедура по отнемането на лиценза за частна охранителна дейност на дружеството "Дефанс Секюрити".

Това става ясно от съобщение на вътрешното ведомство от лятото на тази година. То е до Петю Петров и го уведомява, че започва процедура за отнемане на разрешителното за работа на притежаваното от него дружество. От МВР са обявили, че в последствие Петров сам се е отказал от лиценза, съобщи "Дневник".

Лицензът на "Дефанс секюрити" е бил за охрана на имущество на физически или юридически лица и е бил за територията на цялата страна.

Сигналът, че фирмата не плаща осигуровки и данъци, е подаден от Националната агенция за приходите (НАП). В него се казва, че фирмата дължи над 891 000 лева. Заради невнесени данъци, социални и здравни осигуровки върху имуществото на фирмата са наложени обезпечителни мерки, запор върху налични и постъпващи суми по банкови сметки, по депозити, вложени вещи в трезори, включително и съдържанието на касетите, както и върху суми, предоставени за доверително управление в "Уникредит Булбанк" и "Интернешънъл Асет банк". Има и запор върху моторно превозно средство. МВР е поискало от Петров информация дали има изискуеми задължения към държавата или задължения към осигурителни фондове, за които компетентният орган е допуснал разсрочване или отсрочване. Преди това вътрешното ведомство е получило информация от НАП, че отсрочване или разсрочване на задълженията не е допуснато. Не е предложено и надлежно обезпечение.

В отговор Петров се е отказал от лиценза си.

Петю Петров е едноличен собственик на "Дефанс секюрити“. Съобщението за отнемането на лиценза на фирмата му е изпратено месец преди името му и това на съпругата му да влязат в публичното пространство заради инцидент с охранител на строежа на нова зала за Народното събрание. Младият мъж беше намерен в шахта на обекта. Той беше служител на дружеството "Дефанс консулт", с което преди време бяха свързани Султанка Петрова и Петю Петров. Покрай смъртта на охранителя Петрова коментира, че съпругът ѝ работи на високо ниво в компанията.

Разследването по този случай още не е приключило.

mediapool.bg