Кламер БГ - Новини: Фандъкова ще анализира “комплекс от фактори“ за да реши ще се кандидатира ли за кмет

Фандъкова ще анализира “комплекс от фактори“ за да реши ще се кандидатира ли за кмет

България

|
Съб, 22 Юни 2019г. 10:48ч.
Фандъкова ще анализира “комплекс от фактори“ за да реши ще се кандидатира ли за кмет

Вече 10 години работя като кмет на София, явявала съм се три пъти на избори – това са тежки мажоритарни избори, където заставаш със своята биография, с това, което си свършил, с визията си, с плановете си и най-вече с гаранцията, че можеш да реализираш тези планове. Това е комплекс от фактори, които ще анализирам внимателно, и тогава ще взема своето решение, и ще го обявя публично. Това коментира в събота пред бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова, попитана дали отново ще се кандидатира на местните избори тази есен.

Споровете около подробния устройствен план на Борисовата градина тя коментира така: ”Грижата и инвестициите, които правим през всичките тези години за парковете и градините, показват ясно моето отношение и нашата политика по отношение на парковете и градините в София. Само преди няколко години никой не искаше да ходи в парковете, защото не се косяха”.

“Днес парковете са пълни с хора, с деца… Продължаваме това поддържане. Тази грижа означава да запазим това, което е останало от парковете и градинките в нашия град. Именно за това решихме, че трябва подробен устройствен план. В проекта има план за изграждане на нови обекти, които според мен няма нужда да се изграждат”.

Тя припомни, че между 1997 година и 2005 г. части от Борисовата градина или са били продадени, или са включвани в търговски дружества.

“Не е лесно да направим частната собственост общинска. Това е битка. Ние ще я водим. За 4 обекта се работи да се възвърнат на общината и да не се отдават отново под наем. Вярвам и ще работя за това, да си върнем тези пространства”, уточни кметът.

Относно критиките на общински съветници към подробния устройствен план на Борисовата градина Фандъкова напомни, че тече обществено обсъждане на проекта, в което може да се включи всеки. Също, че планът ще влезе в сила, след като бъде гласуван от Столичния общински съвет.

За плановете за ремонт на стадиона на ЦСКА в Борисовата градина кметът каза, че спортните съоръжения имат място в градината и трябва да бъдат реконструирани, но само в границите, в които са в момента, без разширение. За това тя се е договорила с министъра на спорта Красен Кралев.

mediapool.bg