Кламер БГ - Новини: Условна присъда за шофьора, опитал да подкупи полицаи със златна плочка

Условна присъда за шофьора, опитал да подкупи полицаи със златна плочка

България

|
Пет, 23 Окт 2020г. 15:18ч.
Условна присъда за шофьора, опитал да подкупи полицаи със златна плочка

Две години условно с 4 годишен изпитателен срок - на толкова беше осъден шофьорът, който опита да подкупи полицаи със златна плочка, която по думите му е била подарен му талисман.

Освен това 59-годишният Иван Иванов няма право да управлява автомобил в следващите 3 години и трябва да плати 2000 лв. глоба. Решението е на Районния съд в Пловдив.

Делото се проведе по съкратена процедура, след като Иванов призна вината си, че е шофирал пиян на 7 октомври 2020 г. Тогава той е спрян за проверка от пътни полицаи. Опитал да се измъкне като им предложил златна плочка на "Св. Николай Чудотворец" с тегло 0.5 грама, която съхранявал в предпазна капсула.

Строителният техник имал и сертификат за автентичност на златната плочка, която по думите му била талисман, подарен от семейството му. Цената, на която е купена плочката с лика на светеца, е била точно 99.90 лв, съобщи бТВ.

Пред съда пийналият шофьор съжали за случая и посочи, че не е изпил бутилка водка. "Представяте ли си да изпием двамата по бутилка водка! Няма да можем да ходим", каза адвокатът му Васил Марков.

Експертизата по делото сочи, че Иван Иванов е управлявал автомобила с 2.27 промила алкохол в кръвта.

mediapool.bg