Кламер БГ - Новини: Транзитното движение през Шипка се пренасочва към Прохода на Републиката

Транзитното движение през Шипка се пренасочва към Прохода на Републиката

България

|
Ср, 03 Март 2021г. 10:08ч.
Транзитното движение през Шипка се пренасочва към Прохода на Републиката

До 17.00 часа в сряда, 3 март, ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път Габрово - връх Шипка - Казанлък, заради отбелязването на Националния празник на България на връх Шипка, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково - Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел "Мъглиж".

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

За участниците в честването, от 5.30 ч. до 13.00 ч. се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Габрово и град Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на ОД на МВР-Габрово и МВР-Стара Загора. От 13.00 ч. до 17.00 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово и град Казанлък.

mediapool.bg