Кламер БГ - Новини: Топло за сезона време и в последния ден на годината

Топло за сезона време и в последния ден на годината

България

|
Съб, 31 Дек 2022г. 09:54ч.
Топло за сезона време и в последния ден на годината

Топло за сезона време и в последния ден на годината

Минималните температури на 31 декември ще бъдат между минус 1° и 4°, а максималните - между 10° и 16°.

В последния ден от декември ще преобладава слънчево време, преди обяд в низините и по поречията - с ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е съвсем слаб от запад-северозапад.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд по-значителна ниска облачност ще има по южното крайбрежие. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 10 до 13°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите няма да се променят съществено и максималната на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра около 3°.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо с температури в полунощ между 2° и 7°, в София - около 3°.

В пърия ден от новата година времето ще се задържи топло за периода, с минимални температури между 0° и 5° и максимални - между 11° и 16°. Ще бъде почти тихо или със слаб западен вятър. В низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, но в повечето места след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва до предимно слънчево. Трайна мъгла ще се задържа на места в Дунавската равнина и в Югоизточна България, където и дневните температури ще остават по-ниски. В планинските райони ще бъде слънчево.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, в сряда в Източна България - от север-североизток и ще се усилва. Облачността ще се увеличава. Повишава се и вероятността за валежи от дъжд, в планините над 1600-1800 метра - от сняг.

mediapool.bg