Кламер БГ - Новини: Телевизията на Слави тръгва след балотажа

Телевизията на Слави тръгва след балотажа

България

|
Вт, 22 Окт 2019г. 13:39ч.
Телевизията на Слави тръгва след балотажа

Лидерът на новоучредената партия "Няма такава държава" Слави Трифонов ще е водещ на вечерно шоу по телевизията му "7/8 TV", която тръгва на 4 ноември в 19 ч на 78 канал, а за абонатите на "Булсатком" - 780. Това обяви самият Трифонов във видео под формата на интервю, чийто запис е качен на фейсбук профила му. Въпросите към шоумена са зададени от сценариста на доскорошното му шоу по бТВ Тошко Йорданов, който в момента е зам.-председател в партия "Няма такава държава“.

Телевизията ще стартира с 5-часова програма - от 19 до 24 часа и ще заложи на забавното съдържание в праймтайма. "Вечерното шоу на Слави" ще бъде с начален час 22.00 – половин час по-рано от времето, в което се излъчваше и "Шоуто на Слави" по бТВ.

Телевизионният водещ и партиен лидер поясни, че новото му предаване не може да се казва "Шоуто на Слави Трифонов", защото то 19 години принадлежеше компания "7/8" и собственика на бТВ.

Екипът му е решил да предлага на пазара нещо, което няма - тяхната гледна точка. "Бихме могли да инвестираме в новини и сутрешни блокове", каза Трифонов, но предпочели да се изразяват свободно от 19 часа до полунощ. Не е ясно кой ще води предаванията от 19 до 22 ч., нито каква ще е програмата.

"Нека хората бъдат изненадани. Когато има едно хубаво ястие, не питате какво има вътре и какви подправки има. Пуснете програмата, когато решите. Аз предпочитам да показвам, не да разказвам", каза той.

"Нашата телевизия е подарък за нашите зрители, ние не искаме пари, а начинът, по който телевизията ще се издържа, е чрез реклами", изтъкна Слави Трифонов.

"7/8 TV" ще започне излъчване ден след балотажа на местните избори, ще бъде разпространявана по кабел или сателит. Сключваните в момента договори изискват телевизията да се предава на 78 канал по възможност, а където това е невъзможно, защото няма такъв, ще е на 780 канал, разясни Слави.

"Ние бяхме повече от ясни, когато казахме, че ще стартираме след 15 септември, но има технологични условности и правила. Да стартираш една телевизия, не е като да стартираш готвенето на вечерята", обясни Трифонов.

Трифонов търси нов начин за мерене на рейтинги

Във видеото Трифонов обяви, че няма да разчита на пийпълметричните агенции ГАРБ и "Нилсен": "С цялото ми уважение към тези агенции, аз съм абониран и двете – ГАРБ, агенцията, която измерва бТВ дава по-висок рейтинг на бТВ, а тази, която мери "Нова", дава по-висок рейтинг на нея. Това е все едно по едната телевизия да казват, че мача е спечелен от ЦСКА, а по другата - "Левски".

Затова шоуменът обмисля друг вариант – да иска обобщени данни от големите доставчици на телевизионен сигнал: "При тях се знае всеки един момент абонатите какво гледат. Пийпълметриите са остаряло нещо, има по-модерни способи".

Трифонов е сключил и договор със социологическата агенция "Галъп интернешънъл" за пийпълметрия.

"Стара Загора" ще е " 7/8 ТВ"

Преди седмица стана ясно, че той е купил телевизия "Стара Загора" и тя вече се помещава в т. нар. "малко НДК" в София, където той и екипът му работят от години. Дружеството "Статис" АД, което притежава старозагорската телевизия, е минало официално под контрола на Трифонов на 10 октомври. Купено е през две от дружествата на шоумена - "Седем-осми" и "Сет 666", показва справка в Търговския регистър.

Цената на сделката за телевизия "Стара Загора" не е посочена, но неофициално се твърди, че е около 500 000 лв.

Трифонов е придобил телевизията от адвоката Дамян Георгиев. Кабелната телевизията е с лиценз за политематична и има национален лиценз. Притежава и музикален канал в Молдова.

За управител на "Статис" АД вече е вписан Евгени Димитров - Маестрото. Той е и в съвета на директорите на телевизията, в който влизат бившите продуценти на вече несъщестуващото предаване "Шоуто на Слави" Диана Младенова и Ася Тодорова.

Откакто шоуменът и екипът му прекратиха отношенията си с бТВ на 31 юли и обещаха партия и телевизия, Слави не е имал пряк досег с журналисти и не е отговарял на въпроси. Същия курс поддържат и сценаристите му.

По същия маниер – в странна секретност и настойчиво избягване на публичност – на 5 октомври Трифонов учреди и партията си "Няма такава държава".

mediapool.bg