Кламер БГ - Новини: Съдът разпореди лекари да кажат остава ли Вълчо Арабаджиев в ареста

Съдът разпореди лекари да кажат остава ли Вълчо Арабаджиев в ареста

България

|
Вт, 15 Ян 2019г. 12:14ч.
Съдът разпореди лекари да кажат остава ли Вълчо Арабаджиев в ареста

Апелативен специализиран наказателен съд разпореди тройна медицинска експертиза за установяване на здравословното състояние на обвиняемия за данъчни престъпления на Вълчо Арабаджиев, син на укриващите се в чужбина хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиева. Поисканата от защитата на Арабаджиев -син експертиза трябва да бъде готова до 24 януари, когато е насрочено и следващото заседание, на което ще стане ясно дали той ще остане в ареста или не.

Неврохирургът, неврологът и ренгенологът, които трябва да го прегледат, ще бъдат определени от директора на "Пирогов", където ще бъде направена самата експертиза.

От лекарите се очаква да кажат дали лечението на Вълчо Арабаджиев, ако такова се налага, може да бъде извършено в условията на следствения арест.

Младият Вълчо е зад решетките вече пети месец, но има здравословни проблеми във връзка с гръбначно заболяване.

Адвокатите му са посочили в жалбата си няколко основания да бъде отменена наложената му най-тежка мярка за неотклонение. Според тях той е оставен в ареста без основание и с обвинение за престъпление, което не е извършил, а здравословното му състояние никак не се е подобрило и той продължава да има проблеми с гръбначния стълб. В понеделник дори му е извършен преглед от невролог в частен кабинет, резултатите от който бяха прикрепени към делото.

"След като се приема, че състоянието му изисква експертиза, защо тази експертиза не е вече факт? Защо прокуратурата се противопоставяше тя да се назначава", попита след съдебното заседание във вторник адвокат Василев, един от защитниците на Арабаджиев.

В хода на последното заседание стана ясно, че към делото има прикрепени нови 54 тома с доказателства, с които защитата не се е запознала.

mediapool.bg