Кламер БГ - Новини: Столична община ще субсидира проекти борещи Covid кризата

Столична община ще субсидира проекти борещи Covid кризата

България

|
Пет, 23 Окт 2020г. 14:31ч.
Столична община ще субсидира проекти борещи Covid кризата

Столичната община стартира програма "Кризата като възможност" и ще финансира с общо 500 000 лева проекти, които намират "креативен отговор на съвременните предизвикателства" и търсят устойчиви решения на трудностите, причинени от пандемията от COVID-19. Това съобщиха в петък от Столична община.

Ще се подкрепят проекти в две направления - "Дигитално адаптиране и постигане на устойчивост на организации", а второто е "Развитие на общности".

Субсидията за проект за дигитално адаптиране ще е 20 000 лв. А за "Развитие на общности" до 10 000 лв.

"Програмата "Кризата като възможност" ще предостави възможност на кандидатстващите организации да получат менторска подкрепа и насоки в процеса на разработване на проектното предложение, чрез организиране на общи и индивидуални онлайн консултации", уточняват още от общината.

Консултациите ще бъдат в четири направления: общностно развитие, комуникация в дигитална среда, бизнес развитие, технологично развитие. Подробна информация за менторската програма ще бъде предоставена по време на насрочени информационни дни. Те ще са на 28 октомври от 10:00 ч до 12:00 ч., 30 октомври от 14:00 ч до 16:00 ч.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 16 ноември до 17 часа.

mediapool.bg