Кламер БГ - Новини: Служителите на Спешна помощ в Русе оттеглят оставките си

Служителите на Спешна помощ в Русе оттеглят оставките си

България

|
Ср, 20 Март 2019г. 11:01ч.
Служителите на Спешна помощ в Русе оттеглят оставките си

И последните 20 служители от Спешна помощ в Русе, които все още не бяха оттеглили оставките си, го направиха след среща със заместник-министъра на здравеопазването Бойко Пенков, съобщи БНТ. Той се срещна с тях по повод напрежението, създало се след назначението на новия директор на центъра д-р Иванка Маринова. Служителите подадоха колективни оставки заради неоправдани очаквания за увеличение в заплатите и лошите условия на труд.

Общо 47 работещи в спешната помощ подадоха оставки, но половината ги оттеглиха след разговор с новото ръководство. Останалите изчакаха срещата с заместник-министъра. Оказа се, че само те продължават да работят на осемчасов работен ден, но Пенков се е ангажирал да се намери решение.

Пенков посочи, че през всяка от последните 3 години Спешна помощ в страната е получавала 10% увеличение на бюджета. За тази година за Русе са предвидени 280 хиляди лева. Оказва се обаче, че има сериозно разминаване в заплатите на служителите в Русе и на колегите им от другите области.

Причината вероятно е в неравномерното разпределение на увеличението.

Междувременно продължават проверките на Вътрешния одит и Държавната финансова инспекция за злоупотреби в центъра през последните две години.

mediapool.bg