Кламер БГ - Новини: Слави Трифонов купи старозагорска телевизия и я премести в София

Слави Трифонов купи старозагорска телевизия и я премести в София

България

|
Четв, 17 Окт 2019г. 18:41ч.
Слави Трифонов купи старозагорска телевизия и я премести в София

Шоуменът и председател на партия Слави Трифонов е купил телевизия "Стара Загора" и тя вече се помещава в т. нар. "малко НДК" в София, където той и екипът му работят от години. Медията ще бъде прекръстена на "7/8" ТВ.

Дружеството "Статис" АД, което притежава старозагорската телевизия, е минало официално под контрола на Трифонов на 10 октомври. Купено е през две от дружествата на шоумена - "Седем-осми" и "Сет 666", показва справка в Търговския регистър.

В декларацията по закона за мерките срещу изпирането на пари също е посочено, че Тифонов е действителният собственик на медията.

Цената на сделката не е посочена, но неофициално се твърди, че е около 500 000 лв. Трифонов е придобил телевизията от адвоката Дамян Георгиев.

Кабелната телевизията е с лиценз за политематична и има национален лиценз. Притежава и музикален канал в Молдова.

За управител на "Статис" АД вече е вписан Евгени Димитров - Маестрото. Той е и в съвета на директорите на телевизията, в който влизат бившите продуценти на вече несъщестуващото предаване "Шоуто на Слави" Диана Младенова и Ася Тодорова.

По-рано тази седмица Трифонов обяви, че "скоро" тръгва телевизията му, която ще се казва 7/8 ТВ. Той публикува рекламен клип, от който обаче не се разбира кога ще стартира медията. В четвъртък Трифонов отново пусна рекламно виедо и отново без коментар и подробности.

Той и екипът му продължават да спазват досегашната си тактика за пълна секретност, която демонстрираха при учредяването на партията си "Няма такава държава".

От екипа на шоумена казаха пред Mediapool единствено, че "скоро" ще обявят кога тръгва телевизията и ще разкрият детайли за нея.

Трифонов не беше споменавал нищо за телевизионния си проект откакто обяви, че се захваща с него и че влиза в политиката. Това стана по време на последното предаване на "Шоуто на Слави" по бТВ на 31 юли. Тогава той каза, че телевизионният проект ще стартира след 15 септември. От юли той е водил преговори с "Евроком" и "ТВ 1", но те са се провалили и така се е стигнало до старозагорската телевизия, научи Meidapool. Обсъждани са били варианти за купуване на ефирно време, както и за онлайн телевизия, но те са отпаднали.

През 2002 г. "Шоуто на Слави" три вечери излъчва от телевизия Стара Загора, написа една от журналистките работила по това време Станимира Димова на страницата си във Фейсбук. Тогава Трифонов се включва в инициативата за набиране на средства за възстановяване на изгорялата опера в Стара Загора.

Във визитката на ТВ "Стара Загора" е посочено, че е национална телевизия със студио в Града на липите и поетите, която с програмата си обхваща широк набор от теми, които засягат аудитория от цялата страна.

Програмата й стартира през 1996 година. Това е първата информационна телевизия, ориентирана към новини и публицистични предавания в Стара Загора и региона. Обективно и безпристрастно отразяване на събитията, представяне на различни гледни точки по най-актуалните теми на деня, всичко, което се случва в Стара Загора и региона, е посочено в информацията на сайта й.

Потенциалната аудитория на телевизионната програма на практика обхваща цялото население на територията на България. Телевизия "Стара Загора" може да бъде гледана в мрежите на национални оператори като "Булсатком", "Близу", "Тракия Кабел", "Нетера" и други. Програмата й се излъчва на живо в сайта на телевизията, както и в онлайн каналите във "Фейсбук" и "Ютюб".

mediapool.bg