Кламер БГ - Новини: Сираков e новият собственик на "Левски", може да има и нов генерален спонсор

Сираков e новият собственик на "Левски", може да има и нов генерален спонсор

България

|
Вт, 02 Юни 2020г. 15:13ч.
Сираков e новият собственик на "Левски", може да има и нов генерален спонсор

Легендарният футболист на "Левски" Наско Сираков вече е собственик на мажоритарния дял от акциите на клуба, а скоро се очаква клубът да има и нов генерален спонсор - букмeйкърската компания Winbet.

Миналата седмица доскорошният собственик на тима Васил Божков, който се укрива в Дубай и има повдигнати 18 обвинения, съобщи, че акциите са джиросани на новия собственик на клуба и пътуват към България. Сега с изявление Сираков потвърди, че ги е получил и официално е собственик на "Левски".

До решението Сираков да получи акциите се стигна, след като Божков разигра анкета с възможни собственици на клуба, сред които и феновете на тима. Най-много гласове обаче получи Сираков, зад който се обединиха повечето "сини" фенове.

По-рано Божков направи неуспешен опит да джироса акциите на "Левски" на премиера Борисов, който не ги пожела. За "куриер" бе използван журналистът Сашо Диков.

Още преди да се стигне до онлайн анкетата Сираков бе изразил готовност да бъде новият притежател на акциите. Досега фактическият собственик на 86.6% от акциите на клуба бе Георги Попов, който е в Дубай заедно с Божков.

Ето какво гласи изявлението на Сираков, което бе публикувано на сайта на "Левски":

"Скъпи левскари,

От тази сутрин, 2 юни – Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, съм собственик на 86,6% от акциите на "ПФК Левски" АД. Искам да изкажа своята благодарност на г-н Георги Попов и г-н Васил Божков за направеното в любимия ни клуб досега и за това, че изпълниха поетия ангажимент да не пречат на клуба. Тъй като се нуждая от време за да се запозная детайлно със ситуацията в "Левски", моля всички да проявят търпение до следващата сряда, 10 юни когато ще се състои първата ми пресконференция. В момента фокусът трябва да бъде върху предстоящите два много важни мача – с "Лудогорец" в Първа лига и с "Локомотив" (Пловдив) в полуфиналите за Купата на България.

Дела трябват! Само "Левски"!

Ваш, Наско Сираков"

"Левски" с нов генерален спонсор

Според информация на сайта Gong.bg "Левски" скоро ще има и нов генерален спонсор.

Това ще бъде букмeйкърската компания Winbet.

Новината излезе и в други спортни сайтове, но все още не е потвърдена официално.

Не се знае и какви ще бъдат измеренията на евентуалния спонсорски договор.

"Двете страни са постигнали принципна договорка и съвсем скоро се очаква да бъде подписан договор. Компанията е предложила добри условия и ръководството на "Левски" е приело офертата", съобщи gong.bg.

Бъдещето на "Левски" остава неясно

"Левски" е на крачка от фалит, след като Божков спря издръжката.

Засега не е ясно как Сираков ще осигури издръжката на тима.

Изпълнителният директор Павел Колев, който дойде с Божков, но се очаква да остане и след неговото тръгване, съобщи, че до юли са необходими още около 3 млн. лева или "Левски" може да изпадне в процедура по несъстоятелност.

Феновете обявиха мощна дарителска кампания, но е ясно, че не могат да издържат клуба.

По-рано тази година премиерът Бойко Борисов им каза, че при смяна на собствеността държавата е готова да помага. Предполага се, че това ще стане под формата на рекламни договори и помощ при реализирането на инфраструктурните обекти на тима.

Остава отворен въпросът кой ще се наеме с издръжката на тима. Ако той има претенции да остане сред водещите в България, ще са необходими десетки милиони, а в България бизнесмените, които имат подобни възможности, не са много.

Един от тях – Делян Пеевски, вече дари половин милион на клуба.

mediapool.bg