Кламер БГ - Новини: Сидеров отново показа, че предпочита Симеонов да подаде оставка

Сидеров отново показа, че предпочита Симеонов да подаде оставка

България

|
Четв, 15 Ноем 2018г. 18:43ч.
Сидеров отново показа, че предпочита Симеонов да подаде оставка

След като преди седмица лидерите на Обединени патриоти демонстрираха топли отношения помежду си, след потушаване на поредния скандал между Волен Сидеров (Атака) и Валери Симеонов (НФСБ), в четвъртък Сидеров отново атакува колегата си.

Няколко часа след като премиерът Бойко Борисов обяви, че изключва варианта за нова управленска коалиция или предсрочни парламентарни избори, един от коалиционните му партньори - лидерът на "Атака" Волен Сидеров, отправи редица критики към правителството.

Той повтори мнението си, че и без Симеонов правителството може да продължи съществуването си. "Една оставка на вицепремиер не би могла да бъде фатална за управлението. Имаме си програма. Той (бел.авт. - Борисов) така преценява и явно вижда по друг начин нещата", каза Сидеров пред репортери в парламента.

Попитан дали "Обединени патриоти" ще се събира, за да реши за оставката на Симеонов, както Бойко Борисов подчерта и днес, лидерът на "Атака" отговори: "Аз този въпрос за себе си съм го решил. Питайте Каракачанов, Борисов и най-вече Цветан Цветанов, защото там има една връзка - не топла, а гореща направо".

Веднага след това Сидеров заяви претенциите си към още един министър. Той оправи критики към работата на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева, за която каза, че е млад човек и изпуска геополитически тенденции.

Сидеропв обяви, че пактът за миграция на ООН е опасен като т.нар. Истанбулска конвенция и не трябва да има завой по отношение на решението на коалиционния съвет да не го подкрепя. Критиките на Сидеров бяха в отговор на въпрос кои министри според него може да бъдат сменени, след като Борисов обяви бъдещи рокади. "Бих насочил моя поглед към външната министърка Захариева", каза лидерът на "Атака".

Същата позиция зае наскоро и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която миналия петък поиска Борисов да обясни каква е позицията на страната ни по казуса.

Като критика към коалиционните си партньори Сидеров разказа и случай от "кухнята на коалиционния съвет". В понеделник предложил управляващите да се откажат от увеличението на данъка върху старите коли, тъй като не се възприемал от обществото. Никой обаче не го послушал. "Що се събира съвет тогава", попита Сидеров и продължи: "Докато отборът не се разтури, аз няма да предавам четата. Но искам взаимно зачитане."

mediapool.bg