Кламер БГ - Новини: Сидеров кани Джамбазки "на физически двубой с всички средства"

Сидеров кани Джамбазки "на физически двубой с всички средства"

България

|
Четв, 10 Окт 2019г. 16:24ч.
Сидеров кани Джамбазки "на физически двубой с всички средства"

Взаимоотношенията между доскорошните коалиционни партньори, заклети патриоти и националисти и кандидати за кмет на София Волен Сидеров и Ангел Джамбазки навлизат в нов етап. Лидерът на "Атака", който даде първия залп в словесната схватка помежду им, предизвика зам.-председателя на ВМРО и евродепутат да се изяснят на полето на физическата сила.

"Каня от утре, 10 октомври, кандидата за кмет на София от ВМРО Ангел

Джамбазки където и когато пожелае на физически двубой с всички средства

и последствия от това, в който да ми отговори защо цяла година писа

доноси срещу мен в Европарламента и да си каже хомосексуалист ли е.

Поканата ми важи за всеки ден, считано от 10 октомври", написа късно снощи Сидеров в профила си във Фейсбук.

Публичният скандал между двамата започна миналата седмица, когато Сидеров нарече Джамбазки в ефира на БНТ "гей, който трябва да оглави гей парада".

По-късно Джамбазки коментира думите на Сидеров като зададе въпроса "дали причината е само системната злоупотреба с алкохол и наркотици, или просто дългата и последователна политическа травестия си казва думата".

Последваха взаимни призиви за медицински изследвания за наркомании и хомосексуализъм.

В началото на тази седмица евродепутатът подкани всички кандидати за кмет на София да си направят кръвни тестове за наркотици. Така, без да споменава Сидеров, Джамбазки отново намекна за зависимости на лидера на "Атака".

"Очаквам всички парламентарно представени партии със свои кандидати, както и всички, които според социологията имат своето влияние и шансове да станат градоначалници на столицата да тестват себе си за зависимости от наркотични вещества", каза Джамбазки.

И добави, че "все пак е важно нашите избиратели да знаят кого избират и дали кандидатите, за които гласуват, не използват забранени вещества".

Сидеров, явно засегнат от този призив, обяви готовност "още утре да се изследвам за наркотици". Но при едно условие - "всички кандидати за кметския стол на столицата от мъжки пол да се подложат и на медицинско изследване на сфинктера, което да докаже дали са хомосексуални или бисексуални, и ако са такива, да го обявят публично, за да не стават жертва на рекет и изнудване".

mediapool.bg