Кламер БГ - Новини: Сидеров и Каракачанов чакат Симеонов да каже ще ходят ли заедно на избори

Сидеров и Каракачанов чакат Симеонов да каже ще ходят ли заедно на избори

България

|
Съб, 23 Март 2019г. 20:10ч.
Сидеров и Каракачанов чакат Симеонов да каже ще ходят ли заедно на избори

ВМРО и „Атака” имат нагласа за съвместно явяване на европейските избори. Това стана ясно по време на конгреса на партията на Красимир Каракачанов в събота. Преди това Волен Сидеров, който бе поканен като гост заяви, че ако има общо решение водач на листата да е сегашният евродепутат Ангел Джамбазки, той ще го подкрепи. Каракачанов и Сидеров чакат решението на третия лидер в Обединени патриоти – Валери Симеонов. В петък той заяви, че вече е ясно, че трите партии ще се явяват отделно на изборите. Не е ясно дали ще промени решението си.

„Очертава се един вариант да се явим заедно. Заявих на самия конгрес. Готов съм на отстъпки и компромиси като лидер на партия „Атака”. Вече решението зависи от третия ни партньор. Надявам се разумът да надделее. Лично нямам претенции за участие в листи”, заяви Сидеров, цитиран от „Фокус”.

Каракачанов пък заяви, че няма да участва в сепаративни действия срещу партньорите си и също призова за разум.

„Задачата, която стои пред нас, е максимално добре да си вършим работата, да се подготвим за ппредстоящите европейски избори, най-вече с присъствието си в местната и изпълнителната власт да показваме, че има алтернатива на досегашния политическия модел”, каза той.

Каракачанов бе преизбран за лидер на ВМРО от конгреса. За него гласуваха 516 делегати.

Джамбазки пък даде отчет пред конгреса за мандата си в Европарламента. Той заяви, че през последните пет години е дал всичко от себе си, за да защитава българския интерес.

„Открихме инструментите, които трябва да използваме, за да защитаваме нашите интереси там”, отчете Джамбазки.

mediapool.bg