Кламер БГ - Новини: Ремонтът на "Графа" щял да приключи през април

Ремонтът на "Графа" щял да приключи през април

България

|
Четв, 14 Март 2019г. 18:19ч.
Ремонтът на "Графа" щял да приключи през април

Ремонтът на софийската ул. "Граф Игнатиев" и прилежащите площади щяла да приключи през втората половина на април. Това обещал изпълнителят "Джи Пи Груп". Това обаче не означава, че след това няма да се наложат поправки на вече направеното, ако то не е свършено качествено.

Освен това този срок не се отнася за ремонта на ул. "Шишман" и "Шести септември", които се ремонтират по същия договор между общината и "Джи Пи Груп".

Това обясни кметът Йорданка Фандъкова в четвъртък. Тя припомни, че срокът на целия договор за обновяване на "Граф Игнатиев" и прилежащите улици и площади е 300 дни. С натрупаното до момента забавяне заради лошото време той изтича през юни. Този срок обаче може да се удължи при неблагоприятно време или забавяне по други причини, независещи от строителя.

Фандъкова каза още, че не се очаква през април ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" да приключи окончателно. След завършването на работата от страна на "Джи Пи Груп" ще се прави инспекция за качеството и ако се наложи, фирмата ще се връща да поправя отделни участъци. Ако фирмата не успее да предаде обекта, включително и прилежащите улици, до изтичането на 300-дневния срок, ще се налагат санкции за закъснение, припомни кметът. Санкцията за ден закъснение е 240 000 лева.

Междувременно в четвъртък по ремонтиращата се от май миналата година улица започна поставянето на временни кошчета за боклук. Фандъкова обясни, че те се слагат по искане на строителя, който вече бил глобен от Столичния инспекторат заради замърсяване на строителния обект. Причината е, че от месеци по оживената улица няма кошчета за отпадъци. Преди няколко месеци бяха поставени новите постоянни контейнери, но те ще могат да се ползват след официалното приключване на ремонта и приемане на обекта.

mediapool.bg