Кламер БГ - Новини: Ремонтът на "Графа" продължава с горелки срещу снега

Ремонтът на "Графа" продължава с горелки срещу снега

България

|
Пет, 04 Ян 2019г. 16:31ч.
Ремонтът на "Графа" продължава с горелки срещу снега

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" в столицата продължава на пълни обороти. В петък работниците топят с горелки снега на местата, където трябва да се залепят ограничителите за трамвайните релси. Въпреки че цял ден валежът не спира, работата усилено продължава.

Ограничителите, станали известни като "перки на акули", предизвикаха много шеги по повод злополучния ремонт. Противниците им настояваха, че пешеходците ще се спъват в тях непрекъснато. От общината обясниха, че те не са били част от първоначалния проект, а са били добавени по настояване на пътната полиция, за да се отдели пешеходната зона от трамвайното движение.

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" започна през май и ще продължи поне до март. Изпълнителят "Джи Пи Груп" обяви, че са взети мерки работата да не спира през зимата. Така поставянето на настилките продължи и след застудяването, а на места строителите работят в палатки.

Обновяването на централната улица, което струва над 20 млн. лева без ДДС, предизвика серия от скандали, свързани с качеството на работата, с избора на плочки и други елементи като ограничителите покрай трамвайното трасе.

mediapool.bg