Кламер БГ - Новини: Борисов ще обясни лично на Радев как се бори с корупцията

Борисов ще обясни лично на Радев как се бори с корупцията

България

|
Пет, 16 Ноем 2018г. 13:49ч.
Борисов ще обясни лично на Радев как се бори с корупцията

Премиерът Бойко Борисов прие поканата на президента Румен Радев за среща, на която да обсъдят проблемите с корупцията и икономическото развитие на страната

"Премиерът Бойко Борисов изразява надежда, че до срещата им държавният глава ще се запознае с четиригодишната програма за управление на кабинета, както и с последния доклад на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка, за да ги дискутират заедно", съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът изпрати на държавния глава и линк към управленската програма.

Малко по-рано в петък Радев каза, че е готов да приеме лидера на ГЕРБ и да изслуша "неговата визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на срива на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа".

Коментарът му дойде в отговор на обвиненията от ГЕРБ, че е отказал да се срещне с министри и депутати от управляващите заради промените в данъчните закони и "Гражданската отговорност", а е приел представители на БСП заради тяхната "Визия за България".

Помолен да уточни дали това е покана за среща, държавният глава отговори: "Аз съм отворен".

Вече ясно поясних, че няма как президентът да обсъжда с депутати закони, които са в процес на изготвяне, отбеляза той.

Радев отхвърли твърденията на зам.председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че той и БСП подстрекават протестите.

“Българите виждат, че всички действия на управляващите имат една цел - да не загубят властта. Всяка власт, независимо дали сегашната или следващата, трябва да знае, че няма да може да управлява по досегашния начин“, каза президентът.

Според него българите все по-решително и организирано ще търсят правата си, защото се измерват не само с миналото, но и с държавите около нас.

mediapool.bg