Кламер БГ - Новини: Радан Кънев: Няма време за почивка, работим за местните избори

Радан Кънев: Няма време за почивка, работим за местните избори

България

|
Пон, 27 Май 2019г. 15:54ч.
Радан Кънев: Няма време за почивка, работим за местните избори

"Нямаме време за почивка. Всички сме наясно, че сме в кампания за местни избори", каза в понеделник Радан Кънев, който е водач на листата на "Демократична България" на европейските избори. В отговор на въпрос дали коалицията ще запази сегашния си състав за явяване на изборите през есента, той отговори, че форматът зависи от ръководствата на партиите – ДСБ, "Да, България" и "Зелено движение".

Радан Кънев потвърди отново, че ще бъде част от групата на Европейската народна партия, ако бъде избран за европейски депутат. В Европейския парламент той ще бъде заедно с представителите на ГЕРБ.

"Отговорил съм и как ще работя с ГЕРБ. Ще работя все така критично, както съм работил в българския парламент извън него", каза Кънев. Той изказа своята "гордост", че кандидатите на "Демократична България" са говорили много повече по европейски теми по време на кампанията, от която и да е други политическа сила.

Представителите на "Демократична България" отделиха много време за благодарности към своите избиратели. Социологическите проучвания не даваха почти никакъв шанс за проевропейската коалиция да изпрати свой представител в Европейския парламент. Тя обаче вероятно ще прескочи бариерата. Все още не се знае кой точно от листата ще замине за Брюксел, тъй като гласувалите за ДБ най-много са използвали преференцията.

Радан Кънев отново повтори, че най-очевидно от резултатите на изборите е, че БСП не може да бъде алтернатива на сегашното статукво в страната.

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов също отдели много време на благодарности.

"Искам да благодаря на всички демократи, които ни дадоха своята подкрепа. Знаем добре, че тепърва имаме да заслужаваме вашето доверие и го приемаме със смирение и воля за работа и надграждане! На всички, които вчера не успяхме да убедим, искам да кажа, че всеки ден от днес до местните избори ще работим да спечелим и вашата подкрепа. Знаем всички причини за съмнения и колебания, но днес имаме доказателство и за нещо по-важно: само заедно можем да застанем високо и да отстоим своя голям идеал за свободна и европейска "Демократична България", каза Иванов.

Той допълни, че доброволците на коалицията са тези, които най-много заслужават да нарекат постигнатия резултат свое постижение.

В тази кампания "Демократична България" доказа, че в България най-сетне има естествено и стабилно обединение на демократите – онези граждани, които наистина искат да се борят за свобода, здрава държавност и развитие. Затова трябва да благодаря и на лидерите на ДСБ и Зелено движение. Заедно трябва да благодарим на нашите структури, които станаха част от един отбор", коментира Иванов.

Той обясни, че предстои много работа, за да "превърнем този резултат в още по-широко подкрепено обединение на свободните граждани и да го надградим до представителство в местната власт, което може да започне реалната трансформация на страната".

mediapool.bg