Кламер БГ - Новини: Пуснато е реверсивно движение на магистрала "Струма" край Дупница

Пуснато е реверсивно движение на магистрала "Струма" край Дупница

България

|
Пет, 30 Авг 2019г. 15:48ч.
Пуснато е реверсивно движение на магистрала "Струма" край Дупница

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) въведе реверсивно движение на магистрала "Струма" в участъка между Дупница и Бобошево за леки коли и автомобили до 12 тона.

От 14 часа в петък до 10 часа в неделя в участъка ще има две ленти за движение за автомобилите до 12 тона в посока Кулата и една за София.

От 10 часа в неделя до 14 часа в петък следващата седмица, когато трафикът за столицата е по-интензивен, ще има две ленти за София и една за Кулата.

С въвеждането на реверсивното движение ще се улесни пътуването в пиковите дни и часове, посочват от АПИ.

Платното за Кулата от автомагистралата, което е засегнато от пожара в депото за отпадъци, остава затворено за извършване на необходимите аварийно-възстановителни дейности.

Превозните средства с маса по-голяма от 12 тона, включително и автобусите пътуващи към Кулата ще се отбиват от магистрала "Струма" при пътен възел "Долна Диканя". Те ще преминават по път I-1 (Е-79) и при пътен възел "Бобошево" ще продължават по магистрала "Струма".

За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел "Бобошево", а качването на магистралата ще бъде при пътен възел "Дупница Север".

За превозните средства над 12 т се забранява движението по пътната връзка от път Е-79 към магистрала "Струма" при пътен възел "Дупница Север" при км 51+236 и по пътните връзки от път ІІ-62 Дупница - Кюстендил към магистрала "Струма" на пътен възел "Дупница Юг" по направленията: Кюстендил – Благоевград, Кюстендил – София, Дупница – Благоевград и Дупница – София.

mediapool.bg