Кламер БГ - Новини: Пуска се ремонтираният участък на столичния бул. "България"

Пуска се ремонтираният участък на столичния бул. "България"

България

|
Нед, 18 Авг 2019г. 15:27ч.
Пуска се ремонтираният участък на столичния бул. "България"

От понеделник – 19 август, ще бъде възстановено движението за автомобили в ремонтирания участък на столичния булевард "България" - от бул. "Черни връх" до бул. "Гешов". Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери хода на ремонтните дейности и разговаря с изпълнителите на обекта.

Ремонтът на участъка е на финала, той е асфалтиран и в момента се полага маркировка, обясни Фандъкова,

която още не е обявила дали ще участва в следващите местни избори, но се държи като кандидат.

Очакваме през нощта, след 12.00 часа, движението да бъде възстановено както в северното платно, така също и по подхода от бул. "Витоша" към бул. "България", обясни тя.

Ще остане да се работи по моста от бул. "България" към бул. "Витоша", като до 15 септември най-късно и там ремонтът трябва да приключи; както и по тротоара на южното платно, който се прави и в момента, посочи столичният кмет.

Затрудненията, които причинихме на хората, използващи този маршрут, приключват, много съм благодарна за търпението, каза Фандъкова. Тя припомни, че ремонтът на бул. "България" е започнал миналата година, като се работи само през лятото - юли и август, максимум в началото на септември, за да може едновременно да се подобри инфраструктурата и минимално да се затруднят софиянци.

Тъй като ремонтът на този участък от бул. "България" е приключил по-рано, от общината обсъждали дали да не се възползват от хубавото време и да направят още един участък, каза още кметът.

В понеделник се очаква да се реши фирмата изпълнител да не започне да работи и в участъка от Южната дъга към "Бояна", където движението е по-леко, в едната посока.

Има възможност докъм 8-9-10 септември да приключи, смята столичният кмет.

Заместник-кметът по финансите и стопанската дейност Дончо Барбалов съобщи, че след възстановяването на движението в ремонтирания участък на бул. "България", ще бъде пуснат оптимизиран график на светофарите. Той посочи, че лентата за ляв завой вече е два пъти по-дълга, защото един от проблемите в този участък е бил точно левият завой по бул. "Гешов", където се получавали опашки.

На въпрос за последния участък от Околовръстното шосе, кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че това е един от най-важните обекти за общината, но проблемът е с отчуждаването на терените. Въпреки всичко, имам уверението от Агенцията "Пътна инфраструктура", че най-късно през септември ще може да започне разширението на участък от Южната дъга, добави тя.

mediapool.bg