Кламер БГ - Новини: Прокуратурата чака психичната експертиза на заподозряния за убийството на русенската журналистка

Прокуратурата чака психичната експертиза на заподозряния за убийството на русенската журналистка

България

|
Вт, 15 Ян 2019г. 17:49ч.
Прокуратурата чака психичната експертиза на заподозряния за убийството на русенската журналистка

До края на месеца прокуратурата очаква резултати от психиатричните изследвания на обвиняемия за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова Северин Красимиров. Това съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, предаде БНР във вторник.

Досега Красимиров бе в психитричната клиника в Ловеч. В понеделник той е върнат в русенския следствен арест. "Изчакваме заключението по психичната и психологическа експертиза и след това ще преценим с какви действия да продължим към финала на разследването", заяви Георгиев. Според него разследването е във финалната си фаза и трябва да приключи до няколко месеца.

Красимиров бе арестуван от германската полиция дни след убийството по искане на българските власти. Според разследващите той е изнасилил жестоко и е убил Маринова, с която се засякъл случайно след пиянска нощ. Престъплението е извършено в храсти в близост до крайбрежната алея в Русе, където Маринова тичала. От полицията твърдят, че ДНК-профилът на 21-годишния младеж съвпада с този открит по жертвата. След убийството Красимиров избяга в Германия, където живее майка му.

mediapool.bg