Кламер БГ - Новини: Преподавателка учи четвъртокласници, че човек не е стъпвал на Луната

Преподавателка учи четвъртокласници, че човек не е стъпвал на Луната

България

|
Четв, 17 Ян 2019г. 18:54ч.
Преподавателка учи четвъртокласници, че човек не е стъпвал на Луната

Начална учителка в столичното 38-о ОУ "Васил Априлов" преподава на учениците си от четвърти клас, че човек не е стъпвал на Луната. Преподавателката пуснала на учениците две петминутни филмчета, в които се изброяват аргументите за тази теза. Сред тях са познатите от конспиративната теория за несъществуващата малка стъпка за човека и голяма за човечеството като това, че американското знаме се развява на повърхността на Луната.

Случаят стана известен покрай статус на родител на едно от децата. Учителката Лидия Булева казва в интервю за телевизия "България он ер", че мнението, че човек не е стъпвал на луната не е нейно. Тя искала да запознае децата и с тази теория, за да им покаже, че не всичко, което се публикува в интернет или по вестниците непременно е вярно.

Според директорката на училището Мариета Димитрова колежката ѝ искала да разнообрази урока си. "Ние трябва да сме в крак с времето и да се базираме не само на учебника, там е даден задължителният материал. Искаме да възпитаваме критично мислене", смята тя. Димитрова допълва, че само един баща дошъл и поискал детето му да бъде преместено в друг клас.

Учителката Лидия Булева също казва, че била водена от желанието да възпитава децата в различни гледни точки и се защитава с аргумента, че не е необходимо да се приема само едно мнение.

mediapool.bg