Кламер БГ - Новини: Президентът оневини НСО за поредния скандал и разкри конспирация

Президентът оневини НСО за поредния скандал и разкри конспирация

България

|
Пет, 23 Ноем 2018г. 18:28ч.
Президентът оневини НСО за поредния скандал и разкри конспирация

"Зачестилите раздухвани пътнотранспортни скандали, в които се въвлича моето семейство, няма да станат индулгенция на управляващите за техните безобразия", коментира президентът Румен Радев в петък.

Изявлението му идва два дни след като случаен гражданин засне и разпространи в социалните мрежи видео, на което се вижда как представители на НСО спорят с катаджия. Авторът на клипа обясни, че лимузината в грубо нарушение на правилника е карала обратно на движението по еднопосочната улица "Фритьоф Нансен", за да закара съпругата на президента Румен Радев Десислава до магазин в центъра на София.

Вече три дни НСО проверява случая.

"Това може да има някакъв временен ефект, да се скрие разломът между управляващите и обществото, но това няма да трае дълго. Има леко ПТП с екскортиращ автомобил от моята охрана. Екипът е действал изцяло според разпоредбите на закона и инструкциите за НСО“, обясни държавният глава, цитиран от "Фокус".

"Може би ви прави впечатление, че много зачестиха тези ситуации. Сигурно си спомняте, че се внушаваше как съпругата ми "шпори“ мерцедес на НСО като някакъв автоджигит из булевардите на София. Спомняте си и режисурата в Харманли, която целеше да изкара баща ми автохулиган. Да добавим и последните случаи“, коментира Румен Радев.

"Винаги в тези ситуации се пуска някакво видео в мрежите, от общински камери при грубо нарушение на правилата за работа с подобна информация, или от случаен свидетел с интересно минало“, посочи той.

"Мобилизират се министри, да се хвърлят по студията. Нагнетява се медийна истерия. Сами можете да отгатнете кой е поръчителят на тези супер продукции“, каза Румен Радев.

Авторът на клипа Богдан Асенов обясни, че Десислава Радева не е била в колата в момента на заснетата от него разправия. Просто защото по това време тя вече е била влязла в магазина. После на мястото дошъл катаджията и започнала разправията му със служителите на НСО.

"Колата влиза в насрещното със сериозна скорост без светлини и звуци. Спря, г-жа Радева слезе, после нейната телохранителка, свали ѝ роклите...", разказа Асенов пред бТВ.

През февруари НСО и съпругата на президента отново бяха в центъра на вниманието. Полицейски патрулки преследваха кола на службата, превозвала Десислава Радева, след като шофьорът отказал да спре за проверка.

Тогава силовият вицепремиер Красимир Каракачанов разясни компетентно, че полицаите не са забелязали лампите на автомобила на НСО, които може и да не са били включени. Тъй като това е голяма кола със затъмнени стъкла и това става вечерно време, са тръгнали след тях, допълни той.

При всеки случай, когато мине кола с тъмни стъкла и не е със специален режим на движение, тя се проверява, поясни Каракачанов.

mediapool.bg