Кламер БГ - Новини: Пороен дъжд наводни София и остави квартали без ток

Пороен дъжд наводни София и остави квартали без ток

България

|
Пон, 06 Юли 2020г. 23:29ч.
Пороен дъжд наводни София и остави квартали без ток

Пороен дъжд с гръмотевици и градушка се изсипаха над София в понеделник вечерта. Наводнени са улици, магазини, подлези, има и сигнали за квартали без ток.

Затруднения на движението има на бул.“България“, както и на бул. “Цар Борис III“ и бул. “Никола Петков“ в посока кв. Княжево, където трамваите от линии 4, 5 и 11 ще въртят на бул.“Никола Петков“, съобщиха от Столична община. Насочени са аварийните екипи на “Столичен електротранспорт“. Движението по линии 3, 4 и 18 е спряно, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Има закъсали коли под моста на бул. "България" и околовръсното. Затворен е тунелът при НДК. Наводнения има още по булевардите “Евлоги Георгиев“ и “Драган Цанков“.

Всички екипи на дирекция “Аварийна помощ и превенция“ са на терен и реагират на сигнали за завирявания в южните квартали. Най-силни са били валежите в южните части на града.

Без ток са останали жители на кварталите Красна поляна, Павлово, Манастирски ливади.

Сн. БНТ

Към 22.30 ч. са получени 65 сигнали за наводнени улици и обекти в районите "Триадица“, "Красно село“, "Витоша“, "Люлин“ и др., съобщиха от Столична община.

mediapool.bg