Кламер БГ - Новини: Пореден фалстарт на делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

Пореден фалстарт на делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

България

|
Четв, 17 Ян 2019г. 11:04ч.
Пореден фалстарт на делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

Пореден фалстарт на делото срещу бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, бизнесмена Иво Прокопиев и изпълнителният директор на “Булброкерс" Радослав Рачев и двама негови служители.

Специализираният съд отложи насроченото за четвъртък заседание заради отсъствието на защитника на Дянков, който съобщил, че е болен.

Трайков, Дянков, Прокопиев и още трима души са обвиняеми заради продажбата през 2011 година на 33% от електроразпределителното дружество ЕВН, което според прокуратурата е довело до загуби за държавата в размер на 20 млн. лв.

Разследването по случая започна през 2013 година след сигнал на тогавашния председател на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев. От тогава делото беше връщано на държавното обвинение няколко пъти заради неясноти в обвинителния акт.

Бившият вицепремиер Симеон Дянков и бизнесменът и съсобственик на “Икономедия“ Иво Прокопиев са обвинени за длъжностно престъпление.

Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е обвинен, че като длъжностно лице не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество.

Останалите трима обвиняеми са изпълнителният директор на "Булброкърс" Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев. Те са обвинени за съзнателно нанасяне на щети на чуждо имущество в особено големи размери.

mediapool.bg