Кламер БГ - Новини: Полицията в Сливен задържа мъж за пожара край Селиминово

Полицията в Сливен задържа мъж за пожара край Селиминово

България

|
Пон, 31 Авг 2020г. 15:44ч.
Полицията в Сливен задържа мъж за пожара край Селиминово

Полицията в Сливен задържа 38-годишен мъж за причиняване на пожар по непредпазливост в гората край сливенското село Селиминово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в понеделник.

Пожарът избухна в събота по обед в иглолистна гора в землището на селото. По първоначални данни огънят е обхванал обща площ от 545 декара. Спасени са десетки декари гори и насаждания. Не е допуснато пожарът да достигне до населените места в близост, уточняват от полицията.

Криминалисти на РУ-Сливен са започнали незабавно работа за установяване на причините за пожара. Вчера е задържан 38-годишният мъж с инициали Н.С., пастир от село Ковачите, за когото е установено по непредпазливост е оставил незагасена цигара на мястото на възникване на пожара. Той е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В гасенето са участвали 38 служители с автомобили и техника на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението-Сливен", верижна машина и военнослужещи от Военно формирование в Сливен, над 20 горски служители и над 60 доброволци от селата Селиминово, Голямо Чочовени, Гавраилово, Бинкос и Струпец. В потушаване на пожара се включва и хеликоптер, осигурен от Министерство на отбраната.

mediapool.bg