Кламер БГ - Новини: Повредата не е във вашия телевизор: Защо спря телевизията на Волен Сидеров

Повредата не е във вашия телевизор: Защо спря телевизията на Волен Сидеров

България

|
Вт, 16 Окт 2018г. 17:56ч.
Повредата не е във вашия телевизор: Защо спря телевизията на Волен Сидеров

"Телевизия Алфа спря. Питайте правителството защо". Такъв надпис се появи от понеделник вечерта в партийната телевизия на "Атака", която не продължава да не излъчва и във вторник.

Към момента няма никаква официална информация от "Атака", а от правителството, към което препраща мистериозното съобщение, вдигат рамене. "Кабинетът няма нищо общо с телевизия "Алфа", бе лаконичният коментар на правителствената пресслужба.

Mediapool търси различни представители на "Атака", но те не отговарят на телефоните си.

Съветът за електронни медии (СЕМ) също е в пълно неведение.

Медийният регулатор е решил на заседанието си във вторник още същия ден да бъде изпратено писмо до ръководството на "Алфа" с поредица въпроси какво се случва там, каза Бетина Жотева, член на СЕМ, пред Mediapool.

От СЕМ са поискали и спешен отговор от юристите си какво се случва, когато една медия не изпълнява програмната схема, с която е регистрирана.

Интересно е какъв официален отговор ще получи регулатора. По всичко личи обаче, че спирането на телевизията е по-скоро политически трик на Волен Сидеров за решаване на проблеми, които нямат нищо общо с "Алфа".

По неофициална информация от телевизията, в понеделник на обяд лидерът на "Атака" и шеф на медията Волен Сидеров се е появил в редакцията й и съобщил: "Телевизията беше дотук", след което всички работещи там се разотишли. Сидеров не им е дал обяснение какво се случва.

В същото време той даде интервю пред Пик, в което освен че обвини МВР, че не е съобщило за ромския произход на хората, нападнали полицаи в Гълъбово, постави остро въпроса дали "Обединени патриоти" ще се явят заедно на евроизборите.

"Ако се включа в тази листа, мисля, че трябва да бъда водач. Бареков ми отстъпи това право. С Джамбазки не съм говорил", каза Сидеров, който е качил най-важните извадки от интервюто си във Фейсбук. Заявката си да оглави новия български консерватизъм той даде на специално събитие миналата седмица, когато евродепутатът Николай Бареков съобщи, че Сидеров "може и трябва да оглави"

голяма консервативна коалиция за евроизборите догодина.

Правителствени източници заявиха пред Mediapool, че последните фортиции на лидера на "Атака" нямат нищо общо с лансираната от него кандидатура на Светлозар Лазаров за главен секретар на МВР и че отново става дума за уреждане на сметки в "Обединени патриоти".

Не е ясно обаче как всичко това се връзва с решението на Сидеров да спре телевизията си и защо препраща за отговор към правителството. От там твърдят пред Mediapool, че никой няма намерение да назначава Светлозар Лазаров начело на професионалното ръководство на МВР, което той оглавяваше в кабинета "Орешарски", а апогеят на неговия професионализъм бе тотално неадекватната спецоперация в Лясковец, когато антитерорист загина, а други трима бяха ранени при опит за задържане на опасен психично болен мъж.

От друга страна, отсъствието на тв "Алфа" едва ли ще трогне особено лидерите на НФСБ и на ВМРО Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, от които Сидеров очаква да кажат одобряват ли го за водач на евентуалната им обща евролиста.

Както се казва, повредата не е във вашия телевизор.

mediapool.bg