Кламер БГ - Новини: Повече от половината българи са доволни от заплатата си

Повече от половината българи са доволни от заплатата си

България

|
Пон, 24 Юни 2019г. 18:17ч.
Повече от половината българи са доволни от заплатата си

52% от работещите българи са доволни от заплатата, която получават, а 30 на сто са недоволни. Това сочат резултати от две изследвания на "Галъп интернешънъл", предоставени специално за БНТ.

Тези данни показват, че страната ни се доближава до средните стойности за света и ЕС. 49% от работещите по света са удовлетворени от месечните си възнаграждения, а недоволните са 29 на сто.

Индия държи първа позиция по удовлетвореност на работещите от заплатата с 60%, следвана от Латинска Америка (54%) и Западна Азия (53%).

Най-малко доволни от заплатите си са в Русия – едва 34%. Същевременно обаче над половината от руснаците (51%) одобряват работата си. Тенденцията е същата в България - по-голям процент харесват работата си, отколкото месеното възнаграждение.

70% от работещите у нас са доволни от работата, която имат. Така страната ни се нарежда над средния процент за света – 68%. Най-доволни са в Индия (76%), в региона на Западна Азия (73%) и ЕС (72%).

България е на трето място на Балканите по този показател. На първо място е Северна Македония, където 76 на сто са щастливи от това, което вършат, а на второ е Румъния. Най-недоволни Балканите са сърбите.

mediapool.bg