Кламер БГ - Новини: Пиян шофьор уби 16-годишно момиче на пешеходна пътека в Сливен

Пиян шофьор уби 16-годишно момиче на пешеходна пътека в Сливен

България

|
Нед, 06 Окт 2019г. 19:38ч.
Пиян шофьор уби 16-годишно момиче на пешеходна пътека в Сливен

Момиче на 16 години е загинало около 4 часа в неделя сутрин, след като е било блъснато от лек автомобил на пешеходна пътека в Сливен, предаде БНР.

Детето е пресичало бул. „Бургаско шосе“ в района на бившия военен стадион. Според информация на полицията момичето е било с компания.

Шофьорът на лекия автомобил е задържан за 24 часа. Установено е, че по време на инцидента той е бил в нетрезво състояние. Пробата му показала 2.24 промила алкохол в кръвта. Според прокуратурата той е избягал, след като е блъснал момичето. Баща му обаче твърди пред бТВ, че той не е разбрал, че го е ударил, отишъл е в заведение, където е бил задържан по-късно.

Само преди месец на същия булевард, отново на пешеходна пътека, бяха ранени момче и момиче на 16 години.

През последното денонощие при катастрофи в страната са ранени 12 човека, съобщиха от пресцентъра на МВР. Общо 9 са пътнотранспортните произшествия за последните 24 часа. В София са станали 19 леки катастрофи без загинали и ранени.

От началото на месеца в страната са загинали 10 човека, а 105 са ранени при 82 катастрофи. От началото на годината загиналите са 454, ранени са 6466 при 5072 катастрофи.

mediapool.bg