Кламер БГ - Новини: Иванчева, Петрова и Дюлгеров вкъщи за Коледа

Иванчева, Петрова и Дюлгеров вкъщи за Коледа

България

|
Съб, 22 Дек 2018г. 14:37ч.
Иванчева, Петрова и Дюлгеров вкъщи за Коледа

Отстранената

кметица на столичния район "Младост“ Десислава Иванчева, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров бяха освободени от ареста в събота. Около 14 часа те са били откарани от Централния софийски затвор по домовете им от служители на полицията.

Тримата бяха задържани през април по обвинение за подкуп, а това е първото им излизане от ареста след няколко опита на адвокатите им пред съда.

Те трябваше да бъдат пуснати от ареста в 12.00 часа, но известно време адвокатката Ирен Савова и близки на Иванчева и Петрова нямаха информация къде са двете жени и кога ще бъдат пуснати.

Така тримата ще прекарат със сигурност коледните празници вкъщи, а след почивните дни ще стане ясно дали мярката им за неотклонение "домашен арест“ ще бъде потвърдена от Апелативния специализиран съд.

Домашният арест на тримата подсъдими, които са обвинени, че са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин, беше постановен и мотивиран на 40 страници от съдията от Специализирания наказателен съд Иво Хинов.

Прокуратурата протестира по-леките мерки на Иванчева, Петрова и Дюлгеров. Обвинението също така поиска, а после се отказа, да бъде спряно предварителното изпълнение на по-леките мерки за неотклонение.

Изрично условие за пускането на тримата от ареста бе поставянето на електронни гривни за следене дали се изпълнява мярката, но от правосъдното министерство съобщиха, че са уведомили спецсъда за невъзможността засега на Иванчева, Петрова и Дюлгеров да бъдат сложени електронни гривни, защото те все още са в тестов период и не се прилага върху подсъдими и обвиняеми.

mediapool.bg