Кламер БГ - Новини: Остават 5 дни за кандидатстване по програмата за учители на "Заедно в час"

Остават 5 дни за кандидатстване по програмата за учители на "Заедно в час"

България

|
Ср, 14 Ноем 2018г. 15:20ч.
Остават 5 дни за кандидатстване по програмата за учители на "Заедно в час"

Остават пет дни за кандидатстване за програмата за професионално и лидерско развитие на фондация "Заедно в час". Успешните кандидати ще преминат интензивно обучение и подготовка за преподаване на ученици и ще започнат работа като учители от септември 2019 г. в 11 региона на страната - Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.

Всички желаещи могат да кандидатстват до 20 ноември чрез онлайн формуляр на сайта на организацията, съобщиха от там. Няма изискване кандидатите да имат педагогическа правоспособност и предишен преподавателски опит. Необходимо е да са завършили поне бакалавърска степен до септември 2019 г.

От години "Заедно в час" открива, обучава и развива уменията на способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които имат желание да работят за подобряване на образованието в страната. Те стават учители за период от две години в български училища, в които учениците показват по-ниски резултати от средните за страната.

След това участниците в програмата продължават професионалното си развитие в различни области - много от тях остават да преподават, други работят по политики в сферата на образованието, трети създават собствени инициативи в социалното предприемачество. Целта на организацията е участниците в програмата да са дългосрочно ангажирани с каузата качествено образование за всяко дете в България.

Програмата за професионално и лидерско развитие на "Заедно в час" включва интензивни обучения, теоретична и практическа подготовка, подкрепа от опитен професионалист в образованието, стажове, работа по проекти и достъп до голяма общност от партньори и съмишленици на организацията - както преди влизането в класните стаи, така и по време на двете години преподаване в училище и след тях.

Участниците в програмата се обучават по международния модел "Преподавай като лидер", насочен към работа с ученици с нисък социално-икономически статус, както и за прилагане на държавните образователни стандарти и изисквания. По време на двете години в клас те получават месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище. Участниците, които нямат педагогическа квалификация, преминават квалификационна програма в университет партньор на "Заедно в час".

mediapool.bg