Кламер БГ - Новини: Обискират се базите на фирмата, в чийто склад бе открит кокаин

Обискират се базите на фирмата, в чийто склад бе открит кокаин

България

|
Нед, 18 Авг 2019г. 16:03ч.
Обискират се базите на фирмата, в чийто склад бе открит кокаин

Полицията проверява всички складове на фирмата, в чиято бургаска база в събота бяха открити близо 76 килограма кокаин в кашони с банани, пристигнали от Еквадор. Тъй като част от пристигналата на 29 юли пратка вече е разпределена към други градове, се обискират складовете на фирмата "Интер Цитрус" в София, Варна и Пловдив, предаде БНТ в неделя.

Сигналът за дрогата бе подаден от работник, натъкнал се на необичайната находка. От полицията обясниха в събота, че стойността на откритото количества е около 5 млн. лв. Бананите пристигнали с кораб от Еквадор през Италия. На борда му имало 19 контейнера с 400 тона банани, разпределени в 20 626 кашона. Кокаинът е бил в 4 от тях. От склада, където е открит кокаинът са правени различни доставки. Над 3000 кашона са били доставени в Румъния.

С властите в Латинска Америка се установят обстоятелствата около доставката на тези банани, за да се събере информация кой би могъл да е изпращачът на кашоните с кокаина. Започнала е и съвместна работа с италианската служба за разследване на наркотрафика, за да се установят всички обстоятелствата около претоварването на бананите на едно от южните италиански пристанища, според наша информация.

Осъществени са контакти и с румънските служби, тъй като част от бананите е трябвало да бъдат доставени до Румъния. Съмненията са, че получателят на кокаина е или адресат в Румъния, или пък става въпрос за международна престъпна група.

По случая е започнало дело, но арестувани няма.

mediapool.bg