Кламер БГ - Новини: Обидени на Сидеров, от "София прайд" застанаха зад Джамбазки

Обидени на Сидеров, от "София прайд" застанаха зад Джамбазки

България

|
Ср, 02 Окт 2019г. 14:10ч.
Обидени на Сидеров, от "София прайд" застанаха зад Джамбазки

"София Прайд" категорично застава зад Ангел Джамбазки!" Това декларира в иронична позиция организацията, която всяка година провежда гей парада в София. Повод за нея стана скандалното поведение на лидера на "Атака" Волен Сидеров в предаването "Референдум" на БНТ.

Националистът нападна остро своя бивш коалиционен партньор,

настоящ евродепутат и кандидат за кмет на София Ангел Джамбазки, който дори не беше в студиото на БНТ.

Сидеров няколко пъти обяви в национален ефир, че Джамбазки е гей. "Мога да предложа (Ангел) Джамбазки да отиде да оглави гей парада. Той е гей", каза лидерът на "Атака" преди да му бъдат изключени микрофоните и да се намеси полицията.

"София прайд" използва случая, за да подчертая абсурдността на ситуацията.

"Осъждаме остро нападките на основа на действителна или предполагаема сексуална ориентация от страна на Сидеров, защото те нямат място в един цивилизован политически дебат в една европейска демократична държава. Да бъдеш гей не е позорно. Позорно е това да бъде използвано като компромат", се казва в позицията на "София прайд".

Организацията призовава за провеждане на избори без омраза.

"Подчертаваме, че ако господин Джамбазки преосмисли политическите си ценности, вратите на организационния комитет на прайда са отворени за всеки", се казва в позиция на "София прайд".

mediapool.bg