Кламер БГ - Новини: Нови промени в движението около Сточна гара в София заради ремонт

Нови промени в движението около Сточна гара в София заради ремонт

България

|
Пет, 19 Юли 2019г. 15:59ч.
Нови промени в движението около Сточна гара в София заради ремонт

Част от софийската ул. "Каменоделска" в района на Сточна гара ще бъде затворена напълно за движение през уикенда. От понеделник пък отново ще има промени в движението в района, тъй като ремонтите продължават, съобщиха от Столичната община.

В събота и неделя 20 и 21 юли ще бъде затворено изцяло движението по ул. "Каменоделска" под жп надлеза – моста на "Изида". Мостът се ремонтира от Национална компания "Железопътна инфраструктура" и пълното затваряне е нужно заради безопасността на преминаващите, обясниха от общината.

Заради затварянето на този ключов участък се въвежда еднопосочно движение по ул. "Индустриална" и северното локално пътно платно на ул. "Владайска река" между ул. "Каменоделска" и пл. "Сточна гара" в посока към пл. "Сточна гара".

Променят се и маршрутите на автобусните линии 4-тм, 20, 21/22, 79 и 309.

Пълно затваряне на този участък от ул. "Каменоделска" ще се наложи още веднъж - на 28 юли (неделя).

И след пълната блокада през уикенда ремонтът на трамвайното трасе по ул. "Каменоделска" продължава от понеделник. От 21 юли до 6 август се променя досегашната организацията на движение. Затварят се източното пътно платно и релсовият път на улицата между ул. "Първа българска армия" и ул. "Малашевска". Движението ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на улицата в същия участък.

Забранено ще е и движението по източното пътно платно на ул. "Каменоделска" между ул. "Малашевска" и ул. "Грънчарска". Движението ще се извършва двупосочно в западното пътно платно и релсовия път на улицата в същия участък.

Коли няма да минават по ул. "Каменоделска" между ул. "Грънчарска" и ул. "Индустриална", забранява се влизането и по трамвайното трасе ул. "Първа българска армия" между ул. "Каменоделска" и трамвайно ухо "Орландовци".

За този период се променят маршрутите на трамвайни линии 3, 4 и 18 и на автобусни линии 79 и 309.

Продължава и ремонтът на бул. "България" в участъка между бул. "Витоша" и бул. "Иван Гешов". До 26 юли остава в сила временната организация на движение за линиите на градския транспорт. Автобусите по линия 76 са с променен маршрут само в посока ж.к. "Гоце Делчев". Те минават по бул. "Пенчо Славейков", бул. "Витоша", ул. "Бяла черква" и бул. "Петко Ю. Тодоров".

Ремонтът на бул. "България" продължава. Сн. Столична община

В обратната посока 76, 204, 304 и 604 се движат по бул. "България" двупосочно в едното платно. Част от спирките в района на ремонта са закрити.

mediapool.bg