Кламер БГ - Новини: Нова акция: Масово ходене на кафе в хотел Берлин

Нова акция: Масово ходене на кафе в хотел Берлин

България

|
Вт, 14 Юли 2020г. 11:49ч.
Нова акция: Масово ходене на кафе в хотел Берлин

След масовото ходене на охраняем плаж край морския сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, предстои и друга протестна акция - масово пиене на кафе с медийния магнат Делян Пеевски.

Събитието е организирано от младежката организация на "Да, България" и е насрочено за 8:00 ч в сряда пред хотел "Берлин" в София.

"Както знаете, в х-л "Берлин" Пеевски многократно е привиквал министри, политици и магистрати на тайни срещи. Смята се също и че именно там е и неговата "щаб-квартира", посочват организаторите на събитието.

Те добавят, че щом Пеевски не ходи на работа, те ще идат при него. Пеевски е народен представител, но за последните три години е ходил в парламента около 4 пъти.

До протестното масовото ходене на охраняем плаж се стигна, след като миналата седмица съпредседателят на "Демократична България" акостира край имението на Доган, но бе изгонен от плажната ивица от служители на НСО, въпреки че зоната би трябвало да е достъпна за всички граждани.

Станалото отново повдигна темата за това дали Доган и Пеевски трябва да се охраняват от службата за охрана. Президентът Румен Радев отново обяви, че според него те не трябва да ползват НСО.

В петък премиерът Бойко Борисов обясни, че "Пеевски е бил заплашен от покушение със снайпер и затова НСО го охранява".

Ден по-късно пък премиерът поиска охраната на Пеевски и Доган да бъде свалена. Двамата обаче изпревариха официалното решение и се отказаха сами от НСО, но мотивираха решението си с това, че "вече нямат доверие на принципала на службата".

mediapool.bg