Кламер БГ - Новини: Никола Чанев ще е кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Кърджали

Никола Чанев ще е кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Кърджали

България

|
Съб, 16 Март 2019г. 17:26ч.
Никола Чанев ще е кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Кърджали

Областният управител Никола Чанев ще е кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Кърджали. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред радио "Дарик". По думите й ГЕРБ е единствената алтернатива на ДПС в града.

"Ходя спокойно сред моите избиратели, обяснявам какво сме направили и какво може да направим. Искаме да покажем, че може да работим с различни хора", каза Караянчева по повод казуса с разсрочването на дълговете на Главното мюфтийство и дали има притеснения как това се приема от избирателите.

"Втората по големина духовна структура ще остане без средства. Решението за дълговете е възможността да се предпазим от радикален ислям. Другите вероизповедания получиха средствата си" коментира Караянчева. По думите й това "не е крачка назад за оправяне на грешна стъпка".

Основният аргумент за разсрочването на задълженията за вероизповеданията е, за да могат мюсюлманските духовници да си получат заплатите, както другите свещенослужители, посочи Караянчева.

"Темата за разсрочването на вероизповеданията е много тънка. Когато започна да се изпълнява новият Закон за вероизповеданията, се оказа, че всички ще си получат субсидията освен мюфтийството, защото има тези задължения. По каква причина не са ги плащали не мога да кажа", заяви още председателят на парламента.

Попитана дали мюфтийството има имоти за милиони и защо не сеизплатят задълженията чрез продажбата на някои от тях, Караянчева отговори,

че това ще кажат данъчните служби.

На въпрос за това, че и Софийският университет, и Народния театър имат задължения, но на тях дълговете не им се опрощават и това показва, че за ГЕРБ джамията е по-важна, тя отговори, че това със сигурност не е така и всеки има право да подаде документи за разсрочване на дългове.

Председателят на парламента коментира и терористичния акт от Нова Зенландия.

"През последните години тероризмът засили своето влияние в цяла свят и това, което се случва е много притеснително. Очаквам службите да ни разкажат повече. Не мога да давам оценка на работата им, защото не съм запозната в дълбочина", каза Караянчева.

mediapool.bg