Кламер БГ - Новини: Намаляват болните от Covid-19 в страната

Намаляват болните от Covid-19 в страната

България

|
Ср, 20 Май 2020г. 09:24ч.
Намаляват болните от Covid-19 в страната

За втори пореден ден оздравелите от новия коронавирус са повече от установените нови случаи на зараза. Това става ясно от данните, предоставени от Националния оперативен щаб в сряда сутринта.

Общо 33 са новите случаи на коронавирус в страната, съобщи доц. Димо Димов от щаба. Излекуваните са 38 души, а новите смъртни случаи са четири.

Починалите пациенти с Covid-19 в България вече са 116.

През последното денонощие е починал мъж на 71 години, който е бил настанен в УМБАЛСМ "Пирогов" с хронична сърдечна недостатъчност и хронична бъбречна недостатъчност от Дома за стари хора в Гара Орешец.

Починала е жена на 92 години в УМБАЛ "Св. Анна" с артериална хипертония и стеатоза на черния дроб. Те се е заразила в дома за стари в Кула. Починал е мъж на 53 години от Търговище, за който няма данни за придружаващи заболявания и мъж на 36 години от Ямбол с диабет.

В страната са направени 1432 теста за коронарусната инфекция през последното денонощие. Броят на тестовете от началото на здравната криза са общо 68 243.

Осем са активните области в страната. Най-много от новите случаи са в София – 12. От тях само двама са настанени в болница.

В Плевен има 4 нови, Благоевград - 3, Видин - 3, Пазарджик - 3, Сливен - 3, Ямбол – 3, Враца – 2. Има нов случай на заразено дете на 13 години дете в София и 2 нови случая на медицински персонал с положителни проби за коронавирус във Враца и Плевен.

mediapool.bg