Кламер БГ - Новини: На граничните пунктове към Гърция отново има опашки

На граничните пунктове към Гърция отново има опашки

България

|
Съб, 06 Юли 2019г. 10:41ч.
На граничните пунктове към Гърция отново има опашки

За пореден път граничните пунктове с Гърция се задръстиха. На ГКПП Маказа са отворени и трите платна на изход, но въпреки това опашката е около километър, съобщи БГНЕС. На Кулата също има опашка от около километър. Преминаването през пункта отнема между 30 и 45 минути. Толкова се чака и на Маказа.

В петък вътрешният министър Младен Маринов призна, че граничните пунктове нямат достатъчно капацитет, за да обработят без забаване документите на всички туристи. Той прогнозира, че този проблем може да се реши едва когато България влезе в Шенген.

Въпреки опашките, от МВР твърдят, че ситуацията е спокойна. Според шефа на граничната полиция в Смолян Стоян Мандаджиев от сутринта движението е изключително интензивно, но има допълнителни екипи. Още преди пункта трафикът се разделя на две

- за автомобили от ЕС и от трети страни. От гранична полиция съветват, когато дете пътува само с единия си родител, задължително да се подготви нотариално заверена декларация със съгласието на другия. Въпреки това в събота сутрин са регистрирани над 20 случая на непълнолетни с непълни документи.

На гишетата има и мобилни екипи, които работят на самото трасе, обясни Мандаджиев. Освен това са командировани служители, които да помагат. Очаква се засиленият трафик да продължи през целия ден. 

mediapool.bg