Кламер БГ - Новини: Музикалното училище в Котел става балканско

Музикалното училище в Котел става балканско

България

|
Нед, 02 Юни 2019г. 17:44ч.
Музикалното училище в Котел става балканско

Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" в Котел отваря врати за даровити деца от съседни страни и става балканско училище за музикални инструменти.

Министър-председателят Бойко Борисов е обещал пълна подкрепа за реализирането на този проект, съобщи правителственият пресцентър. Премиерът, образователният министър Красимир Вълчев, министърът на финансите Владислав Горанов и кметът на града Коста Каранашев в неделя провериха ремонта на учебното заведение.

По думите на Каранашев училището има намерение да приема даровити деца от съседни страни и да се превърне в балканско училище за музикални инструменти.

Ремонтът се прави по проект, финансиран от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. на обща стойност 3.8 млн. лв. Със средствата ще бъде подменена дограмата, ще бъде изградена нова осветителна инсталация. Предвидени са пари и за подобряване на енергийната ефективност на вече съществуващите учебни корпуси и общежития, както и за осигуряването на достъпна среда за хора в неравностойно положение. Предвижда се и изграждането на нова многофункционална зала.

Крайният срок на проекта е 15 януари 2020 г.

mediapool.bg