Кламер БГ - Новини: Митьо Очите и Миню Стайков – под стража с телефони, вафли и салам

Митьо Очите и Миню Стайков – под стража с телефони, вафли и салам

България

|
Вт, 21 Май 2019г. 17:43ч.
Митьо Очите и Миню Стайков – под стража с телефони, вафли и салам

Телефони, вафли, безалкохолни и минерална вода са открити при обиските на арестуваните Димитър Желязков-Очите и алкохолния бос Миню Стайков, съобщиха от прокуратурата. Двамата са задържани месеци наред и лежат болницата към затвора в София заради различни заболявания.

При обиска на Желязков е открит Айфон, съобщават от прокуратурата.

"Желязков лично извадил от колана на кръста си и го ударил в земята, с цел да го унищожи", пише в съобщението. В помещението "Реанимация", където са Желязков и Стайков, са намерени и 59 броя компакт диска, една карта за цифрова телевизия и разтегателен колан.

Желязков е обвиняем за общо десет престъпления, сред които ръководство на престъпна група за рекет и изнудване, заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Той бе екстрадиран у нас от Турция в края на март и оттогава е в ареста.

В двамата са открити голямо количество хранителни продукти, съобщават от прокуратурата. Намерени са десетки стекове с безалкохолни напитки, стекове с минерална вода, шоколади, вафли, десерти, колбаси, плодове и олио.

"Към момента на извършване на претърсването Миню Стайков вече е бил обявил гладна стачка", посочват от прокуратурата.

Бизнесменът, който е обвиняем за държане на контрабандни цигари, данъчни престъпления и злоупотреба с еврофонодове, обяви, че ще гладува след няколко отказа на съда да го пусне от ареста.

Към намереното при проверките прокуратурата влизат и лекарства, за които Желязков и Стайков не са имали рецепти. Забранени предмети са открити и при други затворници, става ясно от съобщението. Данните сочат, че още трима проверени са имали мобилни телефони.

mediapool.bg