Кламер БГ - Новини: Марешки ще се откаже от имунитета си, за да го разследват "за един шамар"

Марешки ще се откаже от имунитета си, за да го разследват "за един шамар"

България

|
Пет, 05 Май 2017г. 11:37ч.
Марешки ще се откаже от имунитета си, за да го разследват "за един шамар"

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки съобщи, че сам ще се откаже от депутатския си имунитет след първото заседания на временната парламентарна комисия. Тя беше създадена в петък по повод искането на главния прокурор за снемане на имунитета му заради "един шамар".

Един шамар няма как да е побой и аз съм единственият човек в България, който е арестуван за шамар, каза Марешки.

Преди години заради шамар беше арестуван и осъден покойният вече шеф на ВИС 2 Георги Илиев. Тогава той удари в БИАД бившия евродепутат Слави Бинев, който на последните парламентарни избори беше в листата на ДПС, но не успя да влезе отново в парламента.

"Не съм участвал в изборите, за да имам имунитет. Няма да позволя да ме сготвят на тъмно. Не съжалявам за този шамар, защото ако някой обижда майката на някого, това е най-нормалното нещо. Ако в момента дойде и ми каже същите неща, ще получи още един шамар. Естествено, че ще гласуваме "за" свалянето на имунитета ми. Слава Богу, съм заможен човек и имам възможност да си платя на адвокати да ме защитават", каза лидерът на "Воля".

Според него за 7 дни, колкото ще работи комисията, "със сигурност ще излезе наяве това, че някакъв човек е казал, че му искам пари насаме на четири очи, а после отнякъде се намират 20-ина свидетели, които да потвърдят това нещо“ и на база на такъв разговор му е повдигнато абсолютно скалъпено обвинение.

Марешки

уточни, че има спечелено дело с окончателно решение, че арестът му е незаконен, което никой не знаел.

Временната комисия трябва да реши дали да падне депутатският имунитет на лидера на "Воля", който беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров. "За" създаването й гласуваха всичките 184 народни представители, присъстващи в залата.

В комисията влизат 10 депутати – по двама от всяка парламентарна група. За председател беше избран Християн Митев от "Обединени патриоти", членовете са Димитър Петров и Христо Гаджев от ГЕРБ, Пенчо Милков и Филип Попов от БСП, Александър Сиди от "Обединени патриоти", Хайри Садъков и Танер Али от ДПС, Симеон Найденов и Антон Дончев от "Воля".

mediapool.bg