Кламер БГ - Новини: Марешки ще се кандидатира за кмет на София

Марешки ще се кандидатира за кмет на София

България

|
Четв, 27 Юни 2019г. 16:33ч.
Марешки ще се кандидатира за кмет на София

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки ще се кандидатира за кмет на София.

"Моите качества са ясни. Аз мисля, че мога да бъда алтернатива на всеки управленец на определено ниво", коментира той в четвъртък пред БНР.

"България върви с изоставащи темпове спрямо развитието на света и трябват доста по-активни мерки, с които да догоним развитието и да го надраснем. И за България, и за София това е едно и също. Става задръстване и тогава тръгваме да се чудим как да го решим. Трябва да имаш визия за напред, за да направиш так, че проблемът да не идва, защото ти си го решил предварително", каза Марешки, който е от Варна, където преди години също беше кандидат-кмет.

Със София го свързва това, че от две години е народен представител със своя група в Народното събрание и откри тук своя бензиностнация, която също като аптеките му носи неговото име.

"В София ме припознават много добре покрай бензиностанцията, ще направим кампания да ме припознават", каза Марешки пред бТВ в отговор на въпрос дали го припознават жителите на града след като е обвързан повече с Варна.

Освен това коментира пред БНР, че по негова информация столичният кмет Йорданка Фандъкова може и да не се кандидатира за следващ мандат:"Доколкото разбирам, няма да е кандидат за кмет и точно затова започват да се появяват различни други, екзотични имена да се въртят. Странна е ситуацията, че такива големи партии, примерно като БСП, не могат да намерят кандидат сред своите редици за кмет, така че ще видим".

"Мисля лично да се кандидатирам за битката в столицата, защото става интересно – Мая Манолова, Слави Трифонов, Волен Сидеров иска също, чувам, да се кандидатира, естествено ще бъдем срещу гей парадите. Основното не е шоуто, а всеки ден е да се опитваш да помагаш на сънародниците си да живеят по-добре", коментира Марешки пред бТВ.

До момента нито Манолова, нито Трифонов, нито Сидеров са обявявали, че ще атакуват кметския пост в София на изборите тази есен.

Бензиджийско-апекарският бос обясни провала си на евроизборите с това, че хората искали той да остане в България.

Неотдавна депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказа от мястото си в Европейския парламент с думите, че бил "нужен на България".

Оглавяваната от Марешки коалиция "Воля - българските родолюбци" получи 3.62% на евроизборите. Не му помогна дори това, че председателката на френската крайнодясна партия "Национален сбор"

Марин Льо Пен посочи лидера на "Воля" като свой партньор в България.

Според Марешки и след евровота е ясно, че хората са отвратени от политическата система и има неразбиране на самия вот.

Милион и половина избиратели не излязоха да гласуват, а на нас не ни достигнаха 30 000 гласа, добави той.

Конкурентите са изпратени от роми в Европейския парламент, каза още Марешки.

mediapool.bg