Кламер БГ - Новини: МВР пусна нова декларация за преминаване през КПП-тата

МВР пусна нова декларация за преминаване през КПП-тата

България

|
Вт, 24 Март 2020г. 16:42ч.
МВР пусна нова декларация за преминаване през КПП-тата

МВР променя декларацията, с която се преминава през контролно-пропусквателните пунктове (КПП) при областните градове. Полицаите ще пропускат и при показване на служебна карта или пропуск. Досега се изискваше служебна заверка от работодателя върху декларацията. След три дни ползване на този образец обаче от МВР са решили да го променят. Новият образец може да бъде изтеглен от тук.

"В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ (служебна карта, пропуск), който носят в себе си", пише в съобщението на МВР.

Новият образец на декларацията.

При всяко преминаване служителите на МВР ще искат въпросната декларация и ще събират попълнените бланки. Това се прави с цел последващ контрол, твърдят от МВР. Т.е. полицията иска по-лесно да издири някого, ако й се наложи.

Всички, които пътуват по различни причини от отиване на работа, също ще трябва да представят декларация и лична карта. И в тези случаи бланките ще се събират от МВР.

КПП-тата бяха изградени в края на миналата седмица като мярка срещу разпространението на коронавируса. Пунктовете обаче доведоха до километрични опашки, независимо, че полицаите пускаха почти всички преминаващи.

mediapool.bg